
Snad jen název Goa v kombinaci s nepálskými číšníky a kuchaři je zvlášťní. Ale spojení “indická restaurace” má zřejmě jiný zvuk než “nepálská restaurace”.
K dispozici je jen asi 8 stolů, proto si místo raději rezervujte předem. Během každé z našich návštěv tu bylo plno. Kladem je určitě i příjemná indická hudba, která se ozývá z reproduktorů. Tedy nečekejte žádné vyřvávání brněnských rádií.
Jídlo:
Na jídelníčku nehledejte typická jídla jiných hospod jako smažák a hranolky. Naštěstí názvy jídel jako thali, čapátí, mattar paneer nebo chicken kadai jsou lidem, kteří sem jdou cíleně, dostatečně známé a pro ostatní jsou přehledně popsány v jídelním lístku. V menu najdete velký výběr vegetariánských tradičních jídel i nabídku specialit z jehněčího, kuřecího nebo mletého masa. Sice pálivost nedosahuje indického originálu, ale to je jen dobře. Při první návštěvě jsme vyzkoušeli různá kari — rybí i kuřecí a také jehněčí ve špenátové omáčce. Vše můžeme jen doporučit. Při další návštěvě padla volba spíše na vegetariánskou nabídku. Mattar paneer a navratan korma byly dobré, ale chutí i konzistencí příliš podobné. Avšak výborný naan pečený přímo v pícce tandori vše zachránil.
Během pracovních dní je možné si vybrat z nabídky denního menu. K dispozici jsou vždy 4 pokrmy v ceně 75 Kč.
Pití:
Z indických nápojů můžete ochutnat lassi (výborný rozšlehaný jogurt) nebo indický čaj. Raritkou je jistě i nabídka indické značky piva - Cobra.
Obsluha:
Všichni kuchaři i číšníci jsou nepálci. Obsluha byla rychlá a příjemná.
Web:
Kompletní jídelníček najdete na http://www.restaurant-goa.cz/
Otevírací doba:
pondělí — neděle: 11.00 — 22.00
(v pátek do 23.00)
Adresa:
Geislerova 34, Brno — Židenice, tel.: +420 602 316 957